Tuesday, May 31, 2011

Video: Florida Supercon

As we draw nearer to Dana's appearance at the Florida Supercon (July 1-4) the Supercon has posted a few videos on YouTube and tweeted about them. Take a look:

Now run and get your plane tickets. Then go to floridasupercon.com for more info!

Damn Yankees in Arrow Rock, MO June 18-26

Dana Snyder will be performing at the Lyceum Theatre in Arrow Rock this summer in three different shows.

First is the musical comedy Damn Yankees from June 18th through June 26th.

Damn Yankees opened on Broadway in 1955 and is still a fresh fun show today. The longevity of the show is partially due to it's great story which borrows from the Faust legend.

Dana will be playing the team coach Benny Van Buren and the show is definitely a must see for anyone that can drive to Missouri.

For a taste of the story, check out this clip of Phil Silvers in a 1967 television version of the show:

Also, be sure to check out the Lyceum Theatre website.

Monday, May 30, 2011

A closer look: Duff energy drink

On KEN P.D. SNYDECAST #96: Banana Breath the boys talk about Duff energy drink.

You probably recognize the Duff name from that chick Hilary Duff.

Or The Simpsons. They use the name there, too:

According to the Wikipedia page (and whoooo boy... we know that stuff is always true) Simpsons' creator Matt Groening said he would never make actual Duff BEER so we get the energy drink.

You can buy it at the Universal Studios gift shop (the one near The Simpsons Ride.)

Both Ken and Dana talk about how much they like the taste.

You can buy the drink from Amazon... but it's about $8 a can.

Ken also mentions the other Simpsons energy drink, the Flaming Moe...

... and the Australian beer named Duff:

This poorly written paragraph appears on the Wikipedia page for Duff beer:
In the mid 1990s, the Lion Nathan brewery in Australia produced a beer called Duff. 20th Century Fox brought legal action against the company. The product was ordered to be pulled from store shelves and destroyed, because of the likely association in public mind between the Simpsons brand and characters and Lion Nathan's product, though the manufacturer did not use any Simpsons characters or the Simpsons Duff Beer design. The beer became a collectors' item in the process, with one case selling for US$13,000.

Sunday, May 29, 2011

Video: Dan Aykryod

KEN P.D. SNYDECAST #67: Sunny Side Down talks of celebrity maladies and deformities.

Rowan Atkinson has a stutter, Danny Glover has no toenails, Dudley Moore had a club foot...

Then Ken drops this bombshell:

Ken: Dan Aykroyd has webbed toes.
Dana: No he doesn't.
Ken: Yes he does.
Dana: He has webbed toes?
Ken: Uh huh.
Dana: If he does... that is... disgusting.

Well, he does.

Still, it's not the worst deformity one could have... remember this exchange (courtesy of MST3KINFO.COM) from the Manos episode of Mystery Science Theater 3000:

Joel: I mean there's got to be a ton of other exaggerated "physical attributes" that would be a whole lot scarier. Like, if I wanted to scare people, I'd have really huge forearms.
Tom: Well, ya kinda do. But what I'd do, see, get this, I'd have one big droopy pinky, and I'd drag it behind me.
Crow: What if you had one buttcheek that was way bigger than the other one? Couldn't stand it, huh?
Tom: My head: a canker, a big giant canker. Nothin' but.
Joel: I'd have one, really big flared nostril, and inside would be lots of red matted hair.
Crow: I'd have an ear that would cover me like a shroud, and a thumb the size of a juggling pin!
Joel: Yah!
Crow: ...but not on my hand.
Tom: Nipples. Many sizes, many shapes. Some on my back!
Crow: A tongue the size of a sleeping bag, and my fingers would fold the other way. Think about it.
Joel: On my face, everything normal except--no nose.
Crow: Nothing?
Joel: Nope, not even holes. Think how disturbing that would be, ahh!

You can find that exchange at around 7 minutes into this clip:

Saturday, May 28, 2011

Dana returns to Arrow Rock, Missouri

Dana Snyder will be performing at the Lyceum Theatre in Arrow Rock this summer.

First in Damn Yankees from June 18-26, next is The Sound of Music from July 6-17 and finally Run For Your Wife from July 23-30.

More details to follow, be sure to check out the Lyceum Theatre website.

Friday, May 27, 2011

Video: Carvel commercials

KEN P.D. SNYDECAST #42: Do You Know The Ice Cream Man? is the stuff of legend. If you have not heard it, do so now.

And once you have heard it, feast your eyes on these wacky vintage Carvel spots:

Thursday, May 26, 2011

Things on Ken's Nerdy Shelves

The other day we took a look at Ken's "nerdy shelves" and we sat in awe of the Geektopia that was his office.

Let's take a closer look at some of these items:

A Futurama Resist the Permanent Career Implant Chip poster.

Gilligan and Skipper figures from the Playskool Gilligans Island Floating Toy Set.
This was a toy based on one of the two Gilligan's Island spin off toons.

Since we are on the subject...

Every single episode of Gilligan's Island! Season 1 (the black and white season) and season 2 & 3.

The license plate from Back to the Future's DMC Delorean time machine.

Kap'n Alphabet Cereal! You may recall Gonzo eating this cereal in Muppets from space... and it spoke to him.

Ken's Nerdy shelves are truly something to behold. He could charge admission.

Wednesday, May 25, 2011

Twitter: What was David Bowie thinking?

These tweets popped up on Ken's Twitter feed last night:

These three stills are from David Bowie's Saturday Night Live performance from 1979 where he sang the song "Boys Keep Swinging".

Take a look:

Tuesday, May 24, 2011

Twitter: Plume's Nerdy Shelf

Last night on Twitter Ken showed us some pictures of his office:

For a larger image click here.

For a larger image click here.

For a larger image click here.

For a larger image click here.

To check out these tweets, and all of Ken's tweets click here.

To follow Dana, Ken and anyone else involved with The Ken P. D. Snydecast click here.

Monday, May 23, 2011

a second listen: KEN P.D. SNYDECAST #69: One Fish Two Fish

KEN P.D. SNYDECAST #166: What’s New Wit You featured an abridged discussion of the glassbottom boat tour that Ken and Dana took in 2008.

The trip was explained in much greater detail in KEN P.D. SNYDECAST #69: One Fish Two Fish.

The show is one of the funniest episodes of the Ken P. D. Snydecast and deserves a second listen.

Here is a passage from the show where Dana explains the concept of a marine toilet:

"Let me explain what a marine toilet is. That means… ok imagine you have to take- OK gang, imagine you gotta take a poop. So you take the poop in the marine toilet. But guess what… you wipe your little buttocks with paper or whatever you wanna wipe it with, but none of that stuff goes in the toilet. The only stuff that goes in the toilet is the stuff that comes out of your body. Because, guess what, back to the sea."

Then Dana offers up the following hypothesis:

"Had they put the marine toilet in the front of the (glassbottom) boat and as we're driving out there you see this big fat lady go in and sit down and then (we look down) and 'what's that! Oh god!'"

The story tells about the horrors of the sea and the importance of Dramamine.

The episode also includes a visit to a fan named Jasmine's website (that site doesn't seem to exist anymore) and read her review of the Snydecast (which is on the web here.)

To read some things Jasmine has written since 2008 click here.

The show then spends a bit of time talking about Whatnot Muppets.

KEN P.D. SNYDECAST #69: One Fish Two Fish is a great episode and you should bring it back for your next multi-task session.

Saturday, May 21, 2011

VIDEO: Pachinko Commercials.

On KEN P.D. SNYDECAST #20: Pachinko Fever the boys spend most of the podcast talking about pachinko!

As exciting as the Pachinko machines are, the commercials are even more fun.

Take a look at this crazy dancing guy in this commercial:

This one also has singing and dancing... but fortunately more clothes:

More dancing, this one featuring a John Travolta impersonator:

Here is a super-silly Matrix pachinko spot:

Finally, Nic Cage has done a bunch of commercials for pachinko. Watch as he sings about pachinko, turns triplets into pachinko and comes face to face with human-pachinko ball hybrids:

Friday, May 20, 2011

VIDEO: Joe Vitrella interviews Dana Snyder at Spooky Empire 2008

Here is a great video of Dana hamming it up to an epic degree in a 2008 interview.
You will laugh yourself silly with this one. Mr. Snyder (not Schneider, BTW) is in rare form in this clip.

Classic, classic stuff.

Thursday, May 19, 2011

a second listen: KEN P.D. SNYDECAST #99: Mailbag Special

KEN P.D. SNYDECAST #99: Mailbag Special is a blast.

It starts off with one of the greatest countdown's of all time. Seriously.

Early on you get the fantastic "mail song" and then Ken and Dana bicker about an email from a listener named Sam. Then they bicker about the email service in general.

Later, the conversation turns to movies and Dana mentions that Gary Anthony Williams was in front of him in the theater when he saw Up.

Dana says Gary had his kid with him so I can only hope it was the Pixar film Up and not the Russ Meyer sex comedy Up.

One of the emails mentions "Who's Your Whackadoo", the game show that Dana and Ken created in the previous episode KEN P.D. SNYDECAST #98: Timothy’s Circus of Crime.

The episode features some great letters and Plumey doing a vast away of wacky voices. What more could you want?

KEN P.D. SNYDECAST #99: Mailbag Special is definitely worth another listen.

Wednesday, May 18, 2011

Photos: Dana's autograph

Dana's autographs are always fun.

Often he does hand drawn sketches and writes funny things on the page.

Here are some of the pictures that are on the web:

AUTOGRAPHS! They are fun.
FUN FACT: Dana is right handed.

Tuesday, May 17, 2011

a closer look: The Live Three Stooges Show at MGM Grand Adventures

On KEN P.D. SNYDECAST #141: Marathon Men Dana talks of seeing the Live Three Stooges Show at MGM Grand Adventures Theme Park in Las Vegas.

Dana mentioned that the show starred Moe Howard's grandson, Jeffrey Scott, and featured piped in sound effects.

He said the show he saw was a reenactment of the 1946 Three Stooges short A Bird in the Head.

In the short Moe, Larry and Curly play wallpaper hangers that end up involved with a mad scientist who wants to transplant Curly's brain into a gorilla.

Jeffery Scott, a successful writer and grandson of Moe, produced the show and starred as Moe in the Magic Screen Theater.

The theme park was adjacent to the MGM Grand Hotel and was open from 1993 to 2000.

The original Three Stooges short A Bird in the Head is on youtube in two parts:

Monday, May 16, 2011


How well do you remember KEN P.D. SNYDECAST #172: ButterBore?

Well, it's test time!

1. What is the very first thing Dana does on this episode?
a. Greet the listeners.
b. Complain about his taxes
c. Argue with Ken about whether they need to do a "count in"

2. Has Dana ever met Richard Simmons?
a. No, he had just missed him at the Fish Hooks record and said he never met him before.
b. Yes! Even though he missed him at the Fish Hooks record he told Ken he had met him before.
c. Yes! (insert your own gay joke... I'm lazy and it's Monday.)

3. How does Dana describe The Golden Girls?
a. Funny
b. Sexy
c. Just like Knight Rider without "that racist car"

4. Which disgraced actor does Ken suggest Dana play in a movie?
a. Randy Quaid
b. Charlie Sheen
c. Dana Snyder

5. Dana doesn't understand the success of what show?
a. Two and a 1/2 Men
b. The New Adventures of Old Christine
c. The Godfather Part II: The Animated Series

6. What newspaper does Dana say he reads on his Kindle?
a. The Onion
b. The New York Times
c. LA Xpress

7. What did Ken say he made in wood shop?
a. a bookend
b. an end table
c. a wooden inflatable lady

8. Ken mentions the "Yeti" at Walt Disney World, what ride is it in?
a. It's a Small World
b. Expedition Everest
c. Mr. Yeti's Wild Ride

9. What was the special drink Ken ordered 4 mugs of in Universal Studios?
a. Goblet of Fire
b. Butterbeer
c. Dumbledoctor Pepper

10. What drink did Ken order for Dana in the Boar's head mug?
a. Bud Light
b. Hagrid Hi C
c. Potter Punch

1C, 2A, 3A, 4A, 5A, 6B, 7A, 8B, 9B, 10A

Sunday, May 15, 2011

Video: The Book of Mormon

KEN P.D. SNYDECAST #172: ButterBore mentions a whole bunch of Broadway shows that Dana is interested in seeing.

One of them is The Book of Mormon. This is a show from the creators of South Park: Matt Stone and Trey Parker.

Here is a YouTube clip featuring Matt and Trey on "The Late Show With David Letterman" promoting the award winning show:

Also, check out this clip featuring the song "Hello!" from the musical:

Finally, this NPR link will let you hear the entire soundtrack.

Saturday, May 14, 2011

Shepherd's pie with meat

The latest Ken P.D. Snydecast #172: ButterBore includes some talk about food (surprised?) and a Shepherd's pie that Ken had at Three Broomstick's in Universal Studios' Islands of Adventure:

There was a little talk about if true Shepherd's pie does have meat... I cant find a definitive answer.

But I did find a recipe for shepherd's pie WITH meat that we can all cook tonight.

Easy Shepherd's Pie Recipe
Prep time: 10 minutes cook time: 50 minutes
1 1/2 lbs ground round beef
1 onion chopped
1-2 cups vegetables - chopped carrots, corn, peas
1 1/2 - 2 lbs potatoes (3 big ones)
8 tablespoons butter (1 stick)
1/2 cup beef broth
1 teaspoon Worcestershire sauce
Salt, pepper, other seasonings of choice
1 Peel and quarter potatoes, boil in salted water until tender (about 20 minutes).
2 While the potatoes are cooking, melt 4 Tablespoons butter (1/2 a stick) in large frying pan.

3 Sauté onions in butter until tender over medium heat (10 mins). If you are adding vegetables, add them according to cooking time. Put any carrots in with the onions. Add corn or peas either at the end of the cooking of the onions, or after the meat has initially cooked.

4 Add ground beef and sauté until no longer pink. Add salt and pepper. Add Worcestershire sauce. Add half a cup of beef broth and cook, uncovered, over low heat for 10 minutes, adding more beef broth as necessary to keep moist.

5 Mash potatoes in bowl with remainder of butter, season to taste.

6 Place beef and onions in baking dish. Distribute mashed potatoes on top. Rough up with a fork so that there are peaks that will brown nicely. You can use the fork to make some designs in the potatoes as well.
7 Cook in 400 degree oven until bubbling and brown (about 30 minutes). Broil for last few minutes if necessary to brown.
Yield: Serves four.

You can find this recipe and many others here.

Friday, May 13, 2011

Twitter: The "What Movie is Ken Watching While He Works" Game

Over on Twitter Ken has a game he plays with his followers. Ken shows you stills of the movie he is watching and you try and guess what it is.

The film Ken showcased on May 4th is on TCM tonight at midnight (technically tomorrow).

Here are those tweets:

If you haven't seen Cat Ballou, check it out tonight on TCM:

Also, here is the trailer for The Apple Dumpling Gang: